BIRD sprijina modernizarea sistemului de irigatii

Cu ajutorul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), Ministerul Agriculturii va demara un amplu program de reabilitare si modernizare a sistemului de irigatii. Valoarea totala a programului este de 102,947 Milioane USD, din care 80 de Milioane de USD vor fi acordati de BIRD, iar restul reprezinta contributia partii romane.

Acest proiect va reabilita infrastructura principala de irigatii care deserveste circa 100.000 hectare. Pentru cresterea randamentului de transport si distributie a apei se are in vedere reducerea pierderilor de apa in exploatare prin introducerea unui sistem modern de monitorizare si control pentru distributia automata a debitelor de apa in retea.

Celelalte doua componente ale programului vizeaza sprijinirea financiara a reformei institutionale a sectorului de imbunatatiri funciare si reducerea consumului energetic. Acest lucru este extrem de necesar avand in vedere ca sistemele de irigatii din Romania au fost proiectate fara a se tine cont de consumurile energetice si, in consecinta, se inregistreaza consumuri foarte mari la diferitele niveluri ale sistemului.

Sursa: , Romania Libera online, 23 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.