Consiliul Judetean Arges este partener in proiectul international “Politici publice si intreprinderi sociale”

Autoritatilor publice locale si regionale au datoria de a realiza si fundamenta politicile publice nationale in ceea ce priveste competitivitatea intreprinderilor locale prin identificarea, analiza si diseminarea de bune practici in ceea ce priveste conceptul de “antreprenoriat social”, folosind experienta altor state din comunitatea europeana.

In acest sens, Consiliul Judetean Arges a luat initiativa participarii, in calitate de partener, intr-un proiect international cu titlul “Politici Publice si Intreprinderi Sociale (PASE)” finantat prin Programul INTERREG IVC.

In acest proiect, alaturi de Consiliul Judetean Arges vor participa alte 8 organizatii, din 7 state membre ale Uniunii Europene: Regiunea Marche – Italia (lider de proiect), Guvernul Andaluz – Spania, Regiunea City of Forest – Bruxelles – Belgia, Universitatea din Cracovia – Polonia, Centrul de Educatie pentru Adulti – Hanovra – Germania, un consortiu format din 6 municipalitati din regiunea Madrid – Spania, Regiunea PACA (Provence/Alpes/C?te d?Azur) – Franta, Orasul Roma – Italia.

Proiectul “Politici Publice si Intreprinderi Sociale (PASE)” se va derula pe o perioada de 36 de luni (1 noiembrie 2008 – 31 octombrie 2011) si are un buget total de 1.834.412 euro. In cadrul acestui proiect, Consiliul Judetean Arges va avea un buget de 154.740 euro, din care contributia din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 131.529 euro, iar co-finantarea din fondurile proprii ale Consiliului este de 23.211 euro.

Principalele activitati ale proiectului vor viza identificarea, compararea si schimbul de bune practici privind politicile publice pentru sprijinirea intreprinderilor sociale in tarile partenere (metode si instrumente care s-au dovedit de succes in consolidarea durabilitatii economice si a spiritului social antreprenorial). Ca rezultat final, partenerii vor produce un ghid international de bune practici privind sustinerea si promovarea intreprinderilor sociale prin politici publice.

In prezent, proiectul se afla in prima faza a implementarii, partenerul Lider de Proiect, urmand sa organizeze o intalnire in Ancona-Italia, in luna februarie 2009, cu toti partenerii, pentru demararea proiectului si lansarea lui oficiala printr-o conferinta de presa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.