Fondurile alocate Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 au fost suplimentate

fonduri europene, suplimentare, PNDR, FEADR, proiecte, agricultura

“Este extrem de important ca Romania sa beneficieze de fonduri europene substantiale pentru dezvoltare rurala, realizarea investitiilor in acest domeniu fiind esentiala pentru agricultura din Romania. Prin suplimentarea cu peste 101 milioane de euro vor putea fi derulate, in principal, proiecte din domenii care raspund noilor provocari legate de schimbarile climatice, dar si investitii pentru restructurarea sectorului produselor lactate”, a declarat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Mihail Dumitru.

Suma suplimentara, alocata Romaniei in urma aplicarii la nivelul Uniunii Europene a Planului European de Redresare Economica (PERE), este destinata finantarii unor domenii precum cel energetic, al schimbarilor climatice, energie regenerabila, biodiversitate, gestiunea resurselor de apa, inovatiei si restructurarii sectorului produselor lactate.

Astfel, fondurile aferente Axei 1 din PNDR au fost suplimentate cu 45.884.333 euro, cea mai mare majorare de fonduri, respectiv cu circa 22,9 milioane de euro, fiind destinata masurii 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole”.

De asemenea, suma alocata Axei 2, pentru masura 214 – “Plati de agro-mediu” a fost suplimentata cu 27.203.145 euro, iar fondurile destinate Axei 3 au crescut cu 28.606.522 euro.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.