Comisiile de buget au votat un amendament care permite reintroducerea ajutoarelor de stat in agricultura

comisii de buget, amendament, agricultura, ajutoare de stat, finantare

“Ministerul Agriculturii a facut deja prenotificari la Comisia Europeana pentru reintroducerea unor forme de sprijin in agricultura”, a punctat Gheorghe Tinel, membru al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, cerand adoptarea amendamentului care a fost avizat si in Comisiile reunite de agricultura.

Presedintele de sedinta, Viorel stefan, a dorit sa stie de unde va avea ministerul bani pentru finantarea acestui instrument pentru sprijinirea agriculturii, in conditiile in care din cele 3,3 miliarde de lei la dispozitia Ministerului Agriculturii, aproape 2 miliarde sunt datorii, dar deputatul din Comisia pentru agricultura a invocat suma obtinuta prin amendament la Comisie, de 2 miliarde de lei.

Secretarul de stat din Finante, Gheorghe Gherghina, a sustinut ca, pentru a obtine avizul CE, Romania trebuie sa aba aceasta prevedere prinsa in buget, precizand ca oricum nu se cunoaste care va fi plafonul de finantare permis de Comisie.

“Asa cum e mentionata sursa este insuficienta. Mizati pe faptul ca se vor da bani la rectificare. Sa le spunem fermierilor ca pana in semestrul doi nu primesc niciun leu, sa nu aruncam petarde”, a continuat Viorel stefan.

Cu toate acestea, parlamentarii au avizat unanim acest amendament.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.