Drumuri si pod vechi refacute cu bani UE

fonduri europene, reabilitare, BERD, POR, proiect, finantare

Aradenii care locuiesc in zona centrului istoric al Aradului vor avea, pana la sfarsitul anului, adevarate motive de fericire. Proiectul CIVAR de reabilitare a centrului vechi in valoare de peste 13 milioane de euro, din care 80 la suta sunt fonduri europene nerambursabile, va incepe in acest an.

Vor fi reabilitate 12 strazi din zona, iar Podul Traian va fi refacut. De refacerea podului, iesit de ani buni din garantie si declarat periculos de specialisti, se leaga si continuarea lucrarilor BERD.

“Locuiesc aici de sapte ani, la un pas de primarie, si pot sa spun ca e un dezastru. Dornei, cel putin, trebuie rasa cu totul”, a spus Mihai Ban, un aradean de 47 de ani care locuieste pe strada Preparandiei.

Continua si proiectul BERD

Tot in acest an va incepe si etapa a doua a proiectului BERD care vizeaza, pe langa reabilitarea cailor de rulare a tramvaielor de la Boul Rosu spre Aradul Nou, refacerea Caii Timisorii, asa cum s-a facut pe Calea Aurel Vlaicu.

“Este o lucrare de anvergura, ce cuprinde intreg Aradul Nou si care are prevazuta o finantare de 13 milioane de euro”, a explicat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.

Alte doua mari lucrari prevazute de municipalitate pentru acest an sunt reabilitarea podului de la Gradiste si a celui din Micalaca, lucrari cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana si care au ca termen de implementare 2010-2011.

Continua asfaltarile si in cartiere in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala si care cuprinde si realizarea utilitatilor.

Se face legatura cu centura

Tot pentru acest an este programata sa inceapa realizarea legaturii intre Campul Linistii si centura Aradului. Proiectul este estimat la 3,5 milioane de euro si va fi finantat prin Programul Operational Regional. Lucrarile vizeaza si modernizarea canalizarii si a alimentarii cu apa pentru zona industriala de acolo.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.