S-a semnat acordul de finantare pentru proiectul “Targu Mures – oras digital european”

Targu Mures, oras digital european, finantare, POSCCE, e-Romania

Potrivit primarului, acest acord de finantare se refera la prima etapa, achizitionarea de echipamente in valoare de 1,7 milioane lei.

“Incepem licitatia pentru echipamente si vor fi instruiti oamenii. Unii se vor adapta la noul sistem. Incercam sa facem in asa fel incat si cetatenii sa tina pasul. Din aceasta saptamana programul devine operational. In faza I e vorba de 17 miliarde de lei vechi, urmand sa creasca pe masura noilor etape” – a declarat Dorin Florea.

Prin acest proiect va fi contractata o finantare nerambursabila in valoare totala de 6.366.500 de lei prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Municipiul Targu Mures este primul oras din Romania care a semnat un protocol in cadrul programului national care se numeste “e-Romania”.

Sistemul digital implementat in premiera la Targu Mures va permite locuitorilor sa achite cu un singur card bancar orice serviciu public sau privat.

Investitia consta in dezvoltarea si introducerea unui sistem informatic integrat care sa asigure, pe langa alte facilitati, plata taxelor si impozitelor locale pe internet, obtinerea autorizatiilor de functionare, verificarea procesului de acordare a ajutoarelor sociale, verificarea datelor de stare civila, debitarea sumelor datorate si incasarea acestora.

Cardurile bancare vor fi emise gratuit cetatenilor si vor fi co-branded cu numele institutiilor care permit platile on-line, iar intreg proiectul va fi functional in doi ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.