Alpha Bank Romania a luat un credit de 50 milioane euro de la BEI, pentru finantarea IMM

Alpha Bank Romania, BEI, finantare, IMM, proiecte, investitii

“Creditele acordate in cadrul acestui program se adreseaza proiectelor de investitii din domenii precum agricultura, industria, serviciile, dar si pentru investitii prioritare din infrastructura, energie, protectia mediului, industrie, sanatate, educatie”, se mai precizeaza in comunicat.

Valoarea maxima a unui imprumut ce poate fi accesat in cadrul acestui program este de 12,5 milioane euro, iar costul total al unui proiect nu trebuie sa depaseasca 25 milioane euro.

“Sectorul IMM reprezinta o prioritate strategica pentru Alpha Bank Romania. Banca a implementat o abordare dedicata acestui segment prin care in mod activ a personalizat si a extins gama de servicii si produse destinate dezvoltarii IMM-urilor. Prin intermediul noului imprumut BEI, Alpha Bank isi va continua strategia de sustinere a antreprenorilor din Romania”, a spus presedintele executiv al bancii, Sergiu Oprescu.

Anterior, Alpha Bank a sustinut sectorul IMM si prin contractarea de linii de credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), peste 700 de antreprenori beneficiind de sumele puse la dispozitie in cadrul acestor facilitati de finantare.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.