“Primul Siloz” este functional, dar nu e cunoscut

Omul de afaceri a spus, la o dezbatere de specialitate, ca “noi am licentiat peste 300.000 de tone capacitate de depozit, dar nu am avut nici o solicitare de certificare de depozit. Nici macar una singura”.

In replica, presedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, Veronica Toncea, a afirmat ca la ora actuala sunt puse in circulatie 1.000 de certificate de depozit, acordandu-se credite pe baza acestor documente. Capacitatea depozitelor licentiate in cadrul programului “Primul Siloz” depaseste patru milioane de tone, a afirmat Veronica Toncea.

Prin programul “Primul Siloz”, agricultorii pot depune marfa in depozite acreditate si primesc un certificat de garantie. Cu acest document, ei pot merge la banca pentru a primi creditele necesare in vederea desfasurarii activitatii.

Certificatele de depozite astfel eliberate pot circula liber pe piata, pot fi comercializate si pot fi negociate intre doua parti.

“Acum sunt credite acordate pe baza de certificate de depozit. Cred ca in 2010 programul isi va produce efectele”, a mai spus oficialul Fondului de Garantare a Creditelor Rurale.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.