Lucrari de canalizare pe patru artere

canalizare, lucrari, finantare, locuri, parcare, fonduri europene

Anul trecut s-a finalizat o lucrare importanta de apa si canal pe strada Polona, unde au fost probleme mari din acest punct de vedere. si pe strada Bobalna s-au facut lucrari recente, dar testul inundatiilor a fost picat de autoritati. La primele ploi mari, cartierul a fost inundat, iar localnicii spun ca de vina este reteaua de canalizare, gatuita pe strada Bobalna.

Finantari de la Primarie si Aquatim

Pentru 2010, autoritatile locale vor sa rezolve problemele din Calea Ghirodei, dar si din alte zone. Lucrarile de apa si canal se fac atat din banii primariei, cat si din banii Aquatim, dar si din fonduri europene. Cum bugetul local nu este inca aprobat, nu se stie ce lucrari se vor face de catre primarie, insa in plan sunt zonele Plopi, Ghiroda si Kuncz. Din fondurile Aquatim, aproximativ un milion de euro, se vor face lucrari la apa.

“Vrem sa schimbam reteaua de apa pe strada Miresei, Torontalului, dar si in zona Freidorf”, a spus managerul Aquatim, Ilie Vlaicu.

Salvarea, banii europeni

Lucrarile majore de canalizare din acest an vor avea loc pe strazile Memorandului – Piata Crucii si Brancoveanu Romulus. Canalizarea va fi complet schimbata in aceste zone din bani europeni. Strazile vor fi sparte in acest an, insa managerul Aquatim spune ca lucrarile sunt absolut necesare.

“Va fi un disconfort din cauza lucrarilor, dar trebuie facute pentru ca sistemul de canalizare este prabusit, fiind vechi de 60 de ani. Lucrarea trebuie facuta cu atat mai mult cu cat am reusit sa obtinem fonduri si pentru apa”, a mai spus Ilie Vlaicu.

Canalizarea vine cu locuri de parcare

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public Timisoara vor sa profite de faptul ca se sparg strazile Brancoveanu si Romulus si vor sa faca acolo 200 de locuri de parcare noi. Seful Telpark, Ionel Ursu, are vesti proaste pentru timisorenii care trebuie sa parcheze in centru: nu mai este loc pentru nicio parcare in plus.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.