Proiecte finantate in cadrul Polului de crestere Ploiesti-Prahova

Pol de crestere Ploiesti-Prahova, POR, proiecte, finantare europeana

Acest lucru a fost posibil ca urmare a negocierilor purtate de presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, si primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici. Grupurile implicate in proiect din cadrul celor doua institutii publice se intalnesc zilnic pentru a stabili si analiza lucrarile care indeplinesc conditiile de includere in Polul de crestere Ploiesti – Prahova.

Incepand cu data de 25 de ianuarie va avea loc analiza proiectelor din acest program la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in prezenta reprezentantilor DG Regio Bruxelles din cadrul Comisiei Europene. Polul de crestere Ploiesti-Prahova beneficiaza de o finantare europeana in valoare de 97 milioane euro, din care se estimeaza sa se foloseasca, in acest an, aproximativ 15 milioane de euro.

Alte doua proiecte europene importante, care urmeaza sa fie depuse la Bruxelles, in lunile februarie si aprilie, sunt Master Planul de apa-canal, in valoare de 146,724 milioane de euro si Master Planul pentru managementul deseurilor, valoarea acestuia fiind de 40,5 milioane de euro.

Mircea Cosma a mai adaugat ca prin lucrarile aflate in derulare, in valoare de peste 30 milioane euro si prin cele care vor incepe in acest an se estimeaza sa fie folosita in total suma de aproximativ 80 milioane de euro, dar obiectivul Consiliului Judetean Prahova este de a reusi sa utilizeze peste 100 milioane euro, in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. Banii europeni care se estimeaza sa ajunga in judet, in acest an, reprezinta de patru ori mai mult decat s-a reusit sa se consume in anul 2009, cand s-au folosit peste 23 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.