Ramnicu Valcea: Functionarii invata calculatorul cu bani de la UE

Ramnicu Valcea, functionari, legislatie europeana, sesiuni, proiect

120 de functionari publici din Prefectura, Consiliu Judetean si de la 15 servicii deconcentrate din Valcea sunt specializati, de astazi pana in luna martie 2011, in mai multe domenii, cu bani de la Uniunea Europeana. Angajatii sunt perfectionati in cadrul proiectului “Servicii publice in Judetul Valcea, parteneriat pentru o misiune comuna”.

“E un proiect in care a crezut foarte putina lume si se doreste ca el sa vina in sprijinul cetateanului”, a declarat fostul prefect Anuta Handolescu, cea care s-a ocupat de implementarea lui. Valoarea totala a proiectului e de 295.000 euro si e finantat prin Mecanismul Statelor din Spatiul Economic European.

Sesiuni de pregatire

“Proiectul a fost initiat pentru ca era nevoie de comunicare si de date intre institutii. Vor fi 13 sesiuni de instruire in 19 domenii. Functionarii publici vor invata cum sa utilizeze calculatorul, vor lua cursuri de comunicare in domeniul legislatiei din Romania si legislatiei europene, de administratie si finante publice”, a declarat Ana Belgun, managerul prefecturii. in cadrul proiectului va fi creata si o retea electronica pe care vor fi postate documentele din institutiile partenere in proiect.

“Aceste specializari ne prind foarte bine pentru ca legislatia se schimba de la o zi la alta, la fel si programele in care lucram pe calculator. Pentru ca nu e timp aceste schimbari le invatam din mers. Acum avem ocazia sa ne specializam si sa aflam toate noutatile si schimbarile care tin de domeniul in care lucram”, a declarat Ion Diac, economist la Directia Finantelor Publice Valcea.

Asteptare mai scurta la ghiseu

Dupa finalizarea proiectului se doreste ca intre institutii sa existe o colaborare foarte buna si cetateanul sa nu mai fie plimbat de la un serviciu la altul, ci sa i se ofere pe loc datele solicitate. La instruiri vor participa de luna viitoare si angajati din primarii. Ei vor fi scoliti in domeniul financiar si pe contabilitate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.