Turnu Severin: Proiect ambitios la muzeu

Turnu Severin, muzeu, fonduri europene, turism, proiect,

In an de criza, Consiliul Judetean are mai multe proiecte europene, salvatoare pentru economia Mehedintiului, iar una dintre solutiile salvatoare ar putea fi turismul.

In acest sens, autoritatile au castigat, in toamna anului trecut, un proiect in valoare de 12 milioane euro, nerambursabili, prin care Muzeul Regiunii Portilor de Fier se va reabilita si moderniza.

“Reabilitarea, modernizarea Muzeului Regiunii Portile de Fier si valorificarea lui ca produs turistic” a fost aprobat si inaintat spre finantare. Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea completa a cladirii muzeului, reconstituirea castrului roman Drobeta, a termelor romane si a piciorului podului lui Apollodor din Damasc, astfel incat, in maximum trei ani, acestea sa fie introduse in circuitul turistic international.

“Cei care vin sa ne viziteze municipiul se vor bucura de o alta fata a muzeului. Este foarte important sa stim cum sa ne valorificam trecutul si, mai ales, este foarte important ca avem aceasta posibilitate. Este cunoscut faptul ca din turism se pot obtine sume importante de bani, fonduri care vor fi folosite pentru dezvoltarea economica a judetului”, a precizat Marius Balu, presedintele CJ Mehedinti.

Va fi construit un turn “belvedere” pe faleza

Prin acest proiect se va realizarea un turn “belvedere”, cu o pasarela peste calea ferata de unde se va putea admira tot acest sit arheologic.

“Va fi construit un turn de belvedere pe faleza Dunarii, care va fi legat de parcul arheologic printr-o pasarela, iar intre castru si pod, se va construi si un amfiteatru roman care va respecta arhitectura specifica epocii romane”, ne-a spus Sorina Mataca, directorul Muzeului.

55.000 de turisti vin anual la muzeu

Prin reabilitarea si modernizarea complexului, Muzeul Regiunii Portile de Fier va deveni una dintre cele mai importante unitati muzeale de pe tot cursul mijlociu si inferior al Dunarii. Prin implementarea acestui proiect, se urmareste conservarea monumentelor istorice, dar si cresterea numarului de turisti in regiunea Sud-Vest Oltenia. Media anuala a vizitatorilor este de 55.000 de turisti.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.