Cooperarea UE – SUA in domeniul invatamantului superior si al formarii profesionale

Obiectivele programului

Obiectivele generale sunt promovarea intelegerii reciproce intre popoarele din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, inclusiv a unei cunoasteri mai bune a limbilor, culturilor si institutiilor acestora, precum si imbunatatirea calitatii dezvoltarii resurselor umane atat in Uniunea Europeana, cat si in Statele Unite ale Americii.

Solicitanti eligibili

Depunerea cererilor de finantare in cadrul prezentei cereri de propuneri este deschisa institutiilor de invatamant superior si institutiilor de invatamant profesional si de formare profesionala.

In ceea ce priveste masurile cu caracter strategic, cererea de propuneri este deschisa si altor organizatii, cum ar fi agentiile de acreditare, agentiile sau organizatiile de invatamant, societatile private, grupurile industriale si de afaceri, organizatiile neguvernamentale, institutele de cercetare si organismele profesionale.

Candidatii eligibili trebuie sa aiba sediul intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Consortiile care depun o cerere de participare la programul Atlantis trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de participare:
Proiectele pentru crearea diplomelor transatlantice trebuie sa includa una dintre urmatoarele doua optiuni cu privire la consortiu sau la participare:
1. minimum doua institutii din UE din diferite state membre ale UE si o institutie din SUA;
sau
2. minimum doua institutii din cadrul UE din diferite state membre ale UE si doua institutii din SUA (din acelasi stat sau din state diferite).
Proiectele de mobilitate pentru excelenta trebuie sa includa cel putin doua institutii din cadrul UE din diferite state membre ale UE si doua institutii din SUA (din acelasi stat sau din state diferite). Nu se acorda o suplimentare a bugetului daca numarul partenerilor depaseste numarul minim.
Proiectele de masuri cu caracter strategic trebuie sa includa cel putin doua institutii din cadrul UE din diferite state membre ale UE si doua institutii din SUA (din acelasi stat sau din state diferite). Nu se acorda o suplimentare a bugetului daca numarul partenerilor depaseste numarul minim.

Activitati eligibile

In cadrul prezentei cereri de propuneri, exista trei tipuri de actiuni, si anume:

Actiunea 1 – Proiecte de consortii pentru crearea diplomelor transatlantice
Aceasta actiune acorda sprijin consortiilor de institutii de invatamant superior din UE si SUA (denumite in continuare “consortii”) pentru punerea in aplicare a programelor privind diplomele mixte/duble sau comune, denumite in prezentul document “diplome transatlantice”. Sprijinul include burse de mobilitate pentru studenti si membrii corpului academic si administrativ (“la nivel universitar”).

Actiunea 2 – Proiecte de mobilitate pentru excelenta
Aceasta actiune prevede finantarea proiectelor in domeniul elaborarii programelor internationale de studii care implica mobilitate transatlantica pe termen scurt si nu sunt asociate direct cu acordarea de diplome comune sau mixte/duble. Sprijinul include burse de mobilitate pentru studenti si membrii corpului academic si administrativ (“la nivel universitar”).

Actiunea 3 – Masuri cu caracter strategic
Aceasta actiune prevede sprijin pentru proiecte si activitati multilaterale intre UE si SUA menite sa dezvolte colaborarea in domeniul invatamantului superior si al formarii profesionale.

Durata maxima a proiectelor variaza intre 24 de luni si 48 de luni, in functie de actiune. Activitatile sunt prevazute sa demareze intre 1 septembrie 2010 si 31 decembrie 2010 si, in functie de actiunea programului, sa se incheie dupa doi sau patru ani.

Conditii de finantare
Bugetul disponibil din partea UE se ridica la aproximativ 5,5 milioane EUR. Pentru institutiile din SUA vor fi prevazute finantari comparabile. Se anticipeaza ca:
– vor fi finantate intre opt si zece proiecte din cadrul Actiunii 1, cu maximum 428 000 EUR;
– intre cinci si sapte proiecte din cadrul Actiunii 2, cu maximum 180 000 EUR si
– intre cinci si sapte proiecte din cadrul Actiunii 3, cu maximum 70 000 EUR.
Termene limita

Candidaturile trebuie trimise atat in UE, cat si in SUA pana la 8 aprilie 2010 cel tarziu.

Candidatii europeni trebuie sa trimita cererea Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura, la urmatoarea adresa:

Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura
Cererea de propuneri “EU-US Call 2010”
Office: BOUR 02/17
Avenue du Bourget 1
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.