Prefectului iesean i s-a pus pata pe un proiect cu finantare UE

prefect, Iasi, proiect, finantare, fonduri europene, investitie

Proiectul de amenajare a unei baze de agrement la Ciric poate fi blocat. Terenul pe care municipalitatea intentioneaza sa investeasca 12 milioane de euro, fonduri europene, este inclus in titlul de proprietate eliberat in ianuarie 2009 in favoarea Primariei.

Prefectul Dragomir Tomaseschi a anuntat ca au fost gasite unele nereguli si ca, desi acestea nu afecteaza pe nimeni in mod direct, intentioneaza sa atace titlul in instanta. El a solicitat mai multe informatii de la municipalitate cu privire la suprafata exacta inclusa in proiectul bazei de agrement de la Ciric.

“Vom trimite doua adrese catre Prefectura. Printr-o adresa, le vom spune ca titlul de proprietate face parte din documentatia depusa pentru obtinerea finantarii europene. Daca vor fi probleme cu titlul, riscam sa pierdem proiectul”, a declarat Cosmin Coman, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comunitate din cadrul Primariei. El a mai spus ca o a doua adresa va viza stadiul in care se afla proiectul.

Municipalitatea a solicitat deja un punct de vedere de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

“Am discutat si noi, si am inteles ca proiectul se afla intr-o ultima faza de analiza. Speram ca, in doua saptamini, sa se rezolve si sa semnam contractul de finantare”, a explicat Coman.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.