Primaria Sighetu Marmatiei a realizat Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului

Sighetu Marmatiei, PIDU, POR, infrastructura, servicii sociale

PIDU cuprinde urmatoarele proiecte: Marmatia, Infrastructura Urbana (reabilitare la nivel de infrastructura stradala, iluminat public si cablare fibra optica si stalpi), Proiectul Palatul Culturii si Cunoasterii (reabilitare de arhitectura, lucrari de constructii, instalatii si refunctionalizare), Proiectul TranZit, Centrul de Transfer Tehnologic si Proiectul “Acasa” (reabilitarea infrastructurii sociale si imbunatatirea serviciilor sociale).

In prezent, prin defalcarea Planului Integrat in perioade temporale se evidentiaza un obiectiv tinta a programului POR 2007-2013, respectiv cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca in orase. In aceiasi ordine de idei, la nivelul anului 2030 este stabilit un termen strategic de programare la nivelul Strategiei de Dezvoltare Durabila a Romaniei- orizont 2030.

PIDU prezinta in detaliu concepte practice pentru perioada 2009-2013, anul 2015 fiind termenul limita de finalizare a proiectului. Prin implementarea acestor proiecte, Primaria Municipiului Sighetu Marmatiei urmareste ca in 2015, Sighetu Marmatiei sa fie cel mai Competitiv si Atractiv Centru Urban al Regiunii de Nord Vest.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.