Portul Corabia va fi reabilitat cu fonduri nerambursabile

port Corabia, fonduri nerambursabile, proiect, infrastructura

Proiectul aprobat in sedinta Consiliului Judetean Olt va fi depus la Agentia pentru Dezvoltare Regionala S-V Oltenia in vederea obtinerii de finantare nerambursabila, valoarea proiectului fiind estimata la 15,29 milioane de lei, dintre care aproximativ 13 milioane de lei sunt fonduri eligibile, iar 2,5 milioane de lei ar urma sa fie suportate de CJ Olt si Primaria Corabia.

In aceeasi sedinta a CJ Olt s-a aprobat si incheierea unui acord de parteneriat intre CJ Olt si Primaria Corabia in vederea depunerii si implementarii proiectului referitor la infrastructura portuara de la Corabia. Proiectul urmareste realizarea unor lucrari hidrotehnice portuare pentru reabilitarea infrastructurii de acces a navelor si turistilor pe Dunare.

Administratia judeteana a apreciat ca reabilitarea portului din Corabia ar atrage turisti in zona si ar determina, in corelatie cu alte investitii, relansarea economica a orasului Corabia. Tot pentru dezvoltarea orasului de la Dunare CJ Olt si Primaria Coabia au depus un proiect pentru realizarea unei burse de cereale din fonduri europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.