In curand va incepe amenajarea Bulevardului Oituz din municipiul Onesti

Onesti, Oituz, proiect, amenajare, plan integrat, documentatie

Proiectul de amenajare a pietonalului este o parte din Planul Integrat “Reabilitarea urbana a zonei de vest a municipiului Onesti” si urmareste reconsiderarea acestui spatiu pentru pietoni, printr-o echipare si amenajare corespunzatoare acestui scop si cat mai atractiva.

In decursul timpului, spatiul pietonal s-a degradat fizic si moral. Ca urmare, municipalitatea si-a propus redarea gradului de reprezentativitate, fireasca, a acestui spatiu prin reconsiderarea criteriilor functionale, estetice si de memorie a locului. Amenajarea pietonalului va impune rezolvarea scurgerii apelor pluviale, eliminarea depunerilor de aluviuni, refacerea nivelului de circulatie.

Prin sistematizarea verticala, se va realiza nivelul de calcare in corelatie cu nivelul de acces in spatiile comerciale, fiind necesare operatiuni de eliminare a pardoselilor existente.

Municipalitatea doreste sa amenajeze pietonalul din zona comerciala prin refacerea dalelor trotuarului, realizarea de module, mobilier urban (jardiniere, cosuri de gunoi, banchete). De asemenea, se propune reabilitarea fantanii arteziene existente. Valoarea estimata a lucrarilor ce se vor efectua este de 1.200.000 lei, stadiul actual fiind cel de elaborare a documentatiei tehnice si a detaliilor de executie.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.