Lista cu proiectele Iasiului pe fonduri europene se subtiaza

Iasi, fonduri europene, proiecte, POR, finantare, documentatie

Cosmin Coman, directorul Primariei care se ocupa cu pregatirea proiectelor ce vor fi depuse pentru accesarea fondurilor UE, a anuntat ca doua propuneri ar putea fi retrase din cauza dificultatilor pentru pregatirea documentatiilor.

“Pana la mijlocul anului vrem sa depunem sase proiecte. La doua dintre dintre ele sunt probleme, cel cu regenerarea urbana de pe Cuza Voda si cel privind autogara regionala. La primul sunt multe proprietati private si trebuie sa gasim o solutie pentru a reface cladirile care nu sunt ale noastre, iar la cel de-al doilea am putea avea probleme privind pregatirea proiectului tehnic”, a spus Coman.

Totodata, proiectul privind amenajarea pasajului Octav Bancila este blocat din cauza unui teren de aproape 200 de metri patrati care nu este in proprietatea municiaplitatii. Acest proiect trebuia depus pentru finantare la sfarsitul anului trecut, dar deja sefii Primariei au anuntat intarzieri de patru luni. Pe de alta parte, Primaria vrea sa obtina bani pentru reabilitarea Caminului de batrani “Sf. Parascheva” din Copou.

Mai mult, pana in 2012 trebuie realizat si un Centru Tehnologic Regional la care Primaria trebuie sa contribuie cu 50% din valoarea proiectului estimata la 32 de milioane de lei. Alte trei proiecte vizeaza refacerea de strazi din mai multe zone ale orasului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.