BCR a co-finantat proiecte de peste 33 milioane lei in cadrul Programului national multianual pentru IMM-uri

BCR a finalizat la 31 decembrie 2009 procesul de acordare de credite de investitii si AFN (Alocatie Financiara Nerambursabila) pentru co-finantarea proiectelor de investitii ale IMM-urilor in cadrul acestui program, derulat in baza Conventiei de colaborare incheiata cu fostul Minister pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

“BCR a incheiat cu succes acest program beneficiind de experienta acumulata prin derularea aceluiasi program in anii 2003 si 2004. Unul dintre avantajele majore pentru beneficiarii programului a constat in schema de finantare care a inclus o componenta nerambursabila si un credit bancar, investitiile finantate in cadrul proiectelor fiind destinate sustinerii activitatii companiilor romanesti. Participam activ la majoritatea programelor de finantare a IMM-urilor, pentru a ne ajuta clientii cu solutii adecvate. BCR este lider si pe acest segment de piata, peste 40% din IMM-urile din Romania fiind clientii BCR”, a declarat Ramona Ivan, Directorul Executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Programul s-a derulat in perioada 2007-2009, BCR co-finantand un numar de 132 de proiecte in valoare totala de 33,2 milioane lei, din care creditele acordate de banca au fost in valoare de 8,4 milioane lei, alocatiile financiare nerambursabile incasate de clienti au fost in valoare de 13,8 milioane lei iar sursele proprii utilizate de catre beneficiari au fost de 11,0 milioane lei.

Conform cerintelor programului, structura de finantare a unui proiect a constat in: maximum 60% din valoarea proiectului – AFN acordata de BCR din fondurile primite de la MIMMCTPL, minim 25% credit de investitii acordat de BCR si minim 15% din valoarea proiectului de investitie, aportul propriu al clientului efectuat exclusiv in numerar.

Clientii BCR au beneficiat de alocatii financiare nerambursabile reprezentand peste o treime (35%) din bugetul total de 39,95 milioane lei al Programului. Acesta a fost gestionat de cele 9 banci comerciale cu care au fost incheiate conventii de colaborare.

Au fost finantate cu precadere activitati ale IMM-urilor activand in domenii precum: industria textila, fabricarea lemnului, a maselor plastice si a produselor din cauciuc, fabricarea hartiei, a elementelor din beton pentru constructii, industria chimica, industria metalurgica, a masinilor si echipamentelor, industria pielariei, industria constructiilor, recuperarea deseurilor.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.