Finalizarea proiectului “Comunicare interculturala – factor de integrare sociala” finantata de Oficiul Roman pentru Imigrari

ORI, Suceava, comunicare interculturala, proiect, beneficiari, resortisanti

In cadrul proiectului s-a urmarit crearea unui cadru de integrare sociala a cetatenilor straini din state non – UE aflati in Romania, prin organizarea unor cursuri de comunicare interculturala destinate atat stranilor, cat si functionarilor publici din judetul Suceava.

Proiectul a fost finantat prin Fondul European pentru Integrarea Resortisantilor Tarilor Terte, Programul Anual 2008 din cadrul Programului General “Solidaritatea si gestiunea fluxurilor migratorii”.

Parteneri in acest proiect au fost: Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Radauti si Fundatia “Habitat pentru Umanitate” Romania – Filiala Radauti.

Printre activitatile realizate in cadrul proiectului se numara: conceperea unor materiale de promovare, desfasurarea unor seminarii de instruire pentru functionarii publici si resortisantii tarilor terte din judetul Suceava; realizarea unui manual de comunicare interculturala; diseminarea rezultatelor si a modelului de buna practica.

Beneficiari directi ai proiectului: 75 de resortisanti care au participat la sesiuni de instruire in domeniul comunicarii interculturale, 140 de functionari publici din cadrul autoritatilor centrale si locale care au fost pregatiti in domeniul comunicarii interculturale din judetul Suceava.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.