1,4 milioane de dolari pentru informatizarea bibliotecilor romanesti

Fundatia “Bill si Melinda Gates” va acorda o finantare de 1,4 milioane de dolari pentru informatizarea bibliotecilor publice din Romania. Vor fi informatizate a 13 biblioteci publice din cinci judete din Romania – Ilfov, Hunedoara, Iasi, Salaj si Tulcea. Finantarea este nerambursabila, pe un an de zile.

Reprezentantii Fundatiei au discutat cu directori din bibliotecile publice si reprezentantii Ministerului Culturii si Cultelor din tara noastra despre includerea Romaniei in programul de informatizare a bibliotecilor publice comunitare “Global Libraries”.

Se doreste crearea unui sistem de comunicare informatizata a bibliotecilor romanesti, atat pe parte de soft, cat si de hard. Criteriile pentru care au fost alese cele cinci judete tin de expresia culturala a acestora si de necesitatile locale existente.

Infiintata in 2000, Fundatia “Bill si Melinda Gates” este una dintre cele mai mari organizatii caritabile din lume, care se ocupa cu initiative legate de sanatate si educatie pe intreg globul. Fundatia este cunoscuta in special pentru contributiile la imbunatatirea sanatatii populatiei din Africa.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.