A fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea DN1 H Zalau-Alesd

DN1 H Zalau-Alesd, POS Mediu, finantare, proiect, TEN-T

Proiectul “Reabilitare DN1 H Zalau-Alesd” are un buget total de aproximativ 488.071.398 lei, din care circa 287.807.680 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura reabilitarea a 69,334 km de drum national, construirea a 3 poduri noi si reabilitarea a 4 poduri existente.

Prin acest proiect se urmareste, in principal, reducerea timpului de calatorie a autovehiculelor, dintre Zalau si Alesd, de la 99 minute la 77 minute si reducerea numarului de accidente rutiere cu 20%.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, DMI.2.1. “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere” si are drept scop finantarea lucrarilor necesare reabilitarii DN 1H Zalau-Alesd.

Perioada de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este septembrie 2010 – septembrie 2012, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre septembrie 2012 – septembrie 2014.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.