“Sustenabilitate si Responsabilitate sociala prin invatare in IMM-uri”, proiect derulat de Fiatest si finantat prin programul Leonardo da Vinci

responsabilitate sociala, IMM, FiaTest, Leonardo da Vinci, metodologie

Proiectul se adreseaza consultantilor, formatorilor, facilitatorilor din cadrul institutiilor de consultanta si training, manageri ai IMM-urilor, personalului de conducere al IMM-urilor si partenerilor sociali din cadrul IMM-urilor.

Acest proiect isi propune sa dezvolte o metodologie de implementare a Responsabilitatii Sociale in IMM-uri pe care o va acorda in mod gratuit tuturor participantilor la acest proiect.

Obiectivele proiectului:
– identificarea nevoilor IMM-urilor privind Responsabilitate Sociala in fiecare tara partenera pentru a adapta produsul proiectului la situatiile  nationale;
– dezvoltarea unei metodologii de implementare a RS-ului in cadrul IMM-urilor, potrivit nevoilor partenerilor implicati in proiect (Lituania, Bulgaria, Polonia, Spania, Romania, Cipru, Letonia, Portugalia);
– testarea si adaptarea conceptului RS in IMM-urile din tarile partenere;
– realizarea unui pachet de instrumente RS adresat consultantilor din IMM-uri;
– diseminarea si valorizarea rezultatelor proiectului.

Proiectul va conduce catre obtinerea urmatoarelor rezultate:
– o metodologie de implementare a RS-ului in IMM-uri (care va fi testata in cadrul a 5 companii din Romania),
– un pachet multimedia care poate fi folosit in dezvoltarea activitatilor de implementarea a RS-ului prin invatare in IMM-uri,
– o pagina de web orientata catre beneficiarii finali ai proiectului.

In cadrul proiectului SOCIALSME – Sustenabilitate si Responsabilitate Sociala prin invatare in IMM-uri, se deruleaza pachetul de lucru WP4 – Testarea inovatiei.

In perioada 1 Noiembrie 2009 – 31 Aprilie 2010, un numar de 5 IMM-uri din Romania vor putea implementa in mod gratuit metodologia dezvoltata in cadrul proiectului beneficiind de expertiza partenerilor din cadrul acestui proiect.

Acesta metodologie se bazeaza pe un Concept 6 x 3, 6 workshopuri in cadrul organizatiilor cu o durata de maxim 3 ore fiecare in domeniul Responsabilitatii Sociale.

Pentru mai multe informatii puteti consulta pagina de web a proiectului: www.socialsme.org sau direct de la echipa implicata in acest proiect din cadrul Fiatest.

Fiatest – Departamentul Proiecte
Persoane de contact:
Alina Costache, telefon: 021.312.13.47, mobil: 0723.351.541, email: [email protected]
Marina Sion, telefon: 012.312.13.47, mobil: 0721.246.543, email: [email protected]

Va invitam sa va alaturati echipei proiectului in scopul sustinerii afacerilor prin invatare si corectitudine, in Europa.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.