Sprijin pentru beneficiari ai fondurilor structurale

beneficiari, fonduri structurale, POS Mediu, proiecte, infrastructura

“Practic, utilizam instrumentul garantiilor guvernamentale pentru sprijinirea autoritatilor locale, astfel incat acestea sa poata cofinanta partea lor de contributie la fondurile Uniunii Europene si comunitatile sa se modernizeze cu bani europeni” a explicat primul-ministru.

Beneficiarii acestui sprijin sunt autoritatile locale, institutiile de invatamant superior de drept public acreditate sau institute de cercetare-dezvoltare de drept public pentru infrastructura din domeniul cercetarii si dezvoltarii si operatorii regionali de servicii de alimentare cu apa si canalizare care implementeaza proiecte finantate in cadrul Axei prioritare nr. 1 din Programul Operational Sectorial “Mediu”.

Proiectele pentru care se acorda garantii sunt cuprinse in urmatoarele domenii: infrastructura rutiera, de energie, de alimentare cu apa, de canalizare si tratarea apelor uzate, managementul deseurilor, infrastructura din educatie, de cercetare, de sanatate, de asistenta sociala.

“Este un mijloc direct, eficient, pragmatic prin care raspundem nevoilor comunitatilor locale de a absorbi cat mai mult din banii europeni pe care ii au la dispozitie” a adaugat premierul Boc.

Plafonul de garantii pentru acest Program este de 2,6 miliarde lei pana la finele anului 2010, a precizat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.