Centrul istoric al Buzaului va fi pavat cu dale luminoase

Buzau, reabilitare, centru istoric, fonduri europene, POR, finantare

Pana in 2013, cand este stabilit termenul de finalizare, strada Cuza Voda va fi decorata cu felinare de epoca, bancute de piatra, balustrade din fier forjat si pavele luminoase.

Primaria a reusit anul acesta sa obtina finantare prin Programul Operational Regional 2007 – 2013 pentru un amplu proiect de modernizare a infrastructurii urbane. 16.000.000 de euro vor ajunge in contul municipalitatii in urmatorii trei ani, din care peste un milion sunt destinati reabilitarii centrului istoric al orasului.

Conform proiectului tehnic, lucrarile vor afecta aproape 6.000 de metri patrati de suprafata pietonala. Asfaltul va fi inlocuit cu dale de granit de 5 centimetri grosime, in culori diferite, printre care vor fi intercalate 50 de dale transparente, cu spoturi de lumina in interior.

In peisaj vor aparea 10 banci de piatra, 30 de felinare montate pe stalpi metalici, un ceas de epoca, trei bazine de apa, trei buvete si cinci panouri cu istoricul zonei.

“Am reusit sa atasam acest obiectiv la cel de reabilitare a Vilei Albatros si din fericire a fost ales pentru finantare. Vrem sa pornim lucrarile chiar in acest an”, a declarat viceprimarul Marcel Ciolacu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.