EU Office BCR – 4.000 de proiecte insumand 2,5 miliarde EUR

EU Office BCR, proiecte, finantare, programe, pachete, fonduri europene

Aceste proiecte se afla in diferite stadii: aprobate, contractate, deja implementate, depuse la Autoritatile de management ale Programelor Operationale sau ale diverselor scheme de ajutor de stat, ori sunt in pregatire.

“Aproape 45% din proiectele aprobate la finantare in cadrul Programelor Operationale si al Programului National de Dezvoltare Rurala sunt ale clientilor BCR. Aici se detaseaza clientii cu proiecte in domeniul “Agricultura si dezvoltare rurala” in care clienti BCR au o pondere de circa 60%. Pe parcursul celor 4 ani, birourile EU Office BCR i-au ajutat substantial pe clientii bancii sa-si implineasca aspiratiile sa adauge valoare la PIB”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

BCR pune la dispozitia clientilor programe de finantare din multe surse precum BEI, BERD, IFC, FIDA etc. pentru co-finantarea proiectelor implementate din fonduri nerambursabile sau finantari alternative pentru proiectele eligibile dar care nu au obtinut finantarea nerambursabila datorita terminarii fondurilor disponibile.

BCR a administrat, din 1992 si pana in prezent, peste 90 de programe de finantare nationale ori regionale in valoare de peste 4,4 miliarde EUR.

BCR a fost prima banca din Romania care a lansat o serie de pachete de produse si servicii destinate finantarii si implementarii proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei.

“Pentru a imbunatati accesul beneficiarilor de fonduri europene la co-finantare/pre-finantare, BCR a venit in intampinarea nevoilor clientilor – cu oferta completa de produse si servicii marca EU Office BCR pentru fiecare tip de investitie in parte”, a spus Ramona Ivan.

Cele 5 pachete de produse si servicii dedicate sunt:

Pachetul EU Agri BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici – comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Competitiv BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de companii mari, IMM-uri, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational de Crestere a Competitivitatii Economice.

Pachetul EU Infrastructura BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Turism BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei, proiecte implementate in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Pescuit BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici – comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational pentru Pescuit.

BCR are, pe langa fondurile de la UE, 7 acorduri de finantare in valoare de 315 milioane EUR si care au fost semnate, in aceasta perioada, cu institutii financiare internationale.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.