Cinci proiecte pentru dezvoltarea urbana moderna a municipiului Giurgiu

Giurgiu, proiecte, finantare, investitii, fonduri europene, dezvoltare urbana

Strategia de dezvoltare a municipiului Giurgiu va cuprinde drept obiectiv prioritar modernizarea drumurilor, pentru a asigura o infrastructura de transport echilibrata, la standarde europene.

In felul acesta va creste accesibilitatea, vor spori oportunitatile de afaceri si se vor imbunatati calitatea, eficienta si viteza serviciilor de transport, va creste volumul traficului de marfa si pasageri in conditii de protectie a mediului si implicit a sanatatii populatiei.

Conectarea municipiului la obiective moderne de infrastructura va conduce la cresterea accesibilitatii si la sporirea sigurantei circulatiei, a gradului de confort al calatoriilor si la fluidizarea traficului urban.

Reabilitarea si dezvoltarea retelei de drumuri publice a fost si este in continuare o prioritate a politicii economice, drumurile reprezentand cel mai utilizat mod de transport, contribuind la cresterea gradului de accesibilitate la nivel regional si local.

Tranzitul prin Giurgiu cat si pe drumurile de centura va trebui sa aduca prosperitate locuitorilor sai prin activitati de comert, productive si de servicii suport.

Procesul de modernizare a serviciilor publice, de sanatate, transport, edilitare, de siguranta cetateanului, pentru a crea un mediu stabil si de incredere pentru populatia judetului, este un obiectiv prioritar al strategiei de dezvoltare urbana care urmareste canalizarea eforturilor administratiei catre satisfacerea nevoilor cetatenilor, catre cresterea calitatii vietii, pastrarea identitatii locale, dar si pregatirea comunitatii pentru generatiile viitoare.

Oferirea de servicii publice de calitate cetatenilor municipiului, prin intarirea capacitatii administrative necesare pentru consolidarea autonomiei financiare si administrative, perfectionarea managementului in administratia locala si pentru dezvoltarea spatiului economico-social are drept scop cresterea nivelului de trai al cetatenilor orasului.

Beneficiarul final, cel pentru care se realizeaza intreg acest demers, este reprezentat de cetatenii municipiului Giurgiu, obiectivul principal fiind cresterea nivelului de trai.

Mai multe detalii: http://administratie.ro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.