Reabilitarea barajelor de pe raul Vijistea s-a finalizat

reabilitare, baraje, raul Vijistea, PHARE, finantare, proiect, infrastructura

Barajele reabilitate in cadrul proiectului, si pentru care s-a facut receptia finala, sunt: Surlita, Schitu, Grosu III, Grosu IV, Grosu VI si Grosu VII.

Pentru fiecare baraj al celor sase amenajari au fost efectuate mai multe lucrari de reabilitare cum ar fi refacerea barajului de pamant din frontul de retentie cu inchiderea acestuia lateral de maluri, implementarea paramentului amonte cu pereu din beton armat C18/22,5 cu plasa de Buzau, refacerea coronamentului barajului de pamant si a platformei de acces escarcator, refacerea descarcatorului de ape mari, refacerea calugarului de ape mari dar si corpul propriu-zis din zona de admisie amonte si zona debusarii aval in albia paraului.

S-a lucrat si la echipamentul hidromecanic al calugarului, la realizarea apararilor de mal pe zona iazului piscicol dar si la refacerea drumului de acces in zona acestor amenajari.

In cazul reabilitarii barajelor de pamant frontale au fost prevazute lucrari ca: demolarea peretelui existent pe toata zona frontului de retentie, realizarea unor trepte de infratire in corpul existent al barajului si completarea umpluturilor la cotele din proiect cu refacerea sectiunii amonte si aval a barajului de pamant, refacerea stratului suport pereu pe toata suprafata taluzului amonte, etansarea rosturilor dintre dalele pereului, refacerea covorului vegetal pe taluzul aval, refacerea coronamentului barajului ca drum tehnologic de intretinere a amenajarii in timpul exploatarii acesteia.

Consiliul Judetean Teleorman a derulat proiectul sus-mentionat ca urmare a necesitatii de a lua unele masuri urgente pentru realizarea unei infrastructuri publice de protectie care sa aibe rolul de a conferi siguranta pentru autoritati si pentru cetateni privind inlaturarea inundatiilor.

In data de 23 februarie a avut loc receptia celor sase baraje unde au fost prezente atat autoritatile romane cat si cele bulgare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.