Inca 5.000 de familii se vor putea muta in Prima Casa cu ajutorul BCR

BCR, programul Prima Casa, finantator, credit, solicitanti, avans, dosare

“Orice tanara familie doreste sa aiba propria ei casa, iar BCR continua sa le ajute, cu sprijinul statului roman, sa isi implineasca acest vis firesc in conditii foarte avantajoase. Sustinem in mod special construirea de locuinte noi ca parte foarte importanta a Programului Prima Casa. impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si FNGCIMM pregatim procedura optima pentru garantarea si finantarea constructiilor noi. BCR se angajeaza cu toate resursele in acest gen de programe care sprijina creditarea, revenirea increderii si genereaza crestere economica”, a declarat Martin Skopek, Vicepresedinte Retail BCR.

Aproape 100 de dosare sunt deja in curs de aprobare pentru credite prin programul Prima Casa 2, semnarea lor fiind estimata pentru prima saptamana de derulare a programului.

O treime din dosarele in curs de aprobare la BCR in acest moment sunt din Bucuresti, restul fiind aplicatii din provincie. in acest moment, valoarea medie a unui imprumut solicitat se situeaza in jurul a 50.000 euro in Capitala si 37.000 euro in provincie

“Prima Casa 2 este o continuare bine venita a programului guvernamental de sprijinire a tinerelor familii in dobandirea unei locuinte. BCR a acordat deja cele mai multe credite in programul Prima Casa 1 si suntem siguri ca vom fi lideri si la Prima Casa 2. Am solicitat si primit cel mai mare plafon si estimam ca putem ajuta inca 5.000 de familii sa aiba prima lor casa”, a declarat Stefan Coroianu, Director Credite Retail in cadrul BCR.

Stefan Coroianu afirma ca timpul de aprobare a dosarelor de credit s-a imbunatatit vizibil fata de inceptul programului Prima Casa 1 datorita imbunatatirii fluxurilor de lucru si a unei mai bune colaborari intre banca si Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri.

De asemenea, Coroianu mai spune ca BCR a luat toate masurile pentru a asigura o procesare cat mai rapida a dosarelor, dar recomanda in acelasi timp aplicantilor sa negocieze o validitate a precontractului de vanzare-cumparare pe o perioada cat mai lunga (ex. minim doua luni) pentru a preintampina eventuale intarzieri.

BCR a fost liderul programului Prima Casa 1, cu peste 8.000 de credite acordate, in valoare toatala de peste 330 de milioane de euro.

La o valoare medie a imprumutului de 41.000 euro (media in cadrul programului Prima Casa 1), rata lunara medie conform conditiilor din cadrul programului Prima Casa 2,este 263 euro in conditiile unui avans minim de 2156 euro si o perioada de plata a creditului de 30 de ani.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.