Eximbank vrea sa accelereze absorbtia fondurilor structurale pentru cercetare

Banca de Export-Import a Romaniei (Eximbank) si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) au semnat un acord de parteneriat pentru a accelera absorbtia fondurilor structurale destinate domeniului cercetari.

Valoarea fondurilor este de 646 milioane euro.

Prin acest acord cele 2 institutii doresc sa contribuie la impulsionarea investitiilor in domenii de inalta tehnologie si cresterea competitivitatii sistemului de cercetare, dezvoltare si inovare.

Eximbank Romania va sustine financiar dezvoltarea si utilizarea serviciilor si tehnlogiilor avansate in economie.

Operatorii economici pot apela la produsele Eximbank, care sa le faciliteze calificarea proiectelor pentru accesarea de fonduri structurale, sau orice alte finantari menite sa le imbunatateasca competitivitatea.

Eximbank sustine exportatorii romani si sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii. Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior si generand implicit noi locuri de munca.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.