Un nou contract de finantare va fi semnat la sediul ADR Centru prin Programul Operational Regional!

ADR Centru, contract, finantare, POR, Mures, finantare nerambursabila

Contractul de finantare al proiectului va fi semnat astazi, 10.03.2010, la ora 11.00, in sediul Consiliului Judetean Mures, in prezenta doamnei Edita Emoke Lokodi, presedinte CJ Mures, a domnului Schmidt Lorand, director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Mures si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cererea de finantare a fost depusa de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Mures, in decembrie 2008, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Proiectul, cu o valoare totala eligibila de peste 2,8 milioane lei, solicita spre finantare nerambursabila peste 2,78 milioane lei, beneficiarul contribuind la cheltuieli cu peste 56 mii lei.

Extinderea si dotarea spatiilor, in special a celor destinate tratamentului, recuperarii si reabilitarii, sunt principalele activitati ce vor fi intreprinse in cele 14 luni de implementare prevazute in proiect.

Cererea de finantare urmareste, prin bugetul propus, imbunatatirea infrastructurii serviciilor sociale din judet si cresterea calitatii vietii persoanelor din centru cu dizabilitati neuropsihice.

Proiectul “Extinderea si dotarea centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Brancovenesti” va fi finantat prin domeniul major de interventie 3.2 al Programului Operational Regional, domeniu destinat reabilitarii, modernizarii dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale.

La finalizarea proiectului beneficiarul va crea 10 noi locuri de munca, va imbunatati serviciile oferite beneficiarilor centrului si va reusi sa diversifice serviciile medico-sociale recuperatorii oferite.

“Este un proiect bun care va genera, cel putin pentru 100 de persoane, servicii de calitate la standarde cu mult superioare celor de acum. Fondurile nerambursabile, alocate prin acest domeniu major de interventie, urmaresc stabilirea unui cadru institutional coherent, cu scopul de a crea un sistem unitar de servicii sociale, capabil sa asigure incluziunea sociala a tuturor categoriilor vulnerabile, precum si sa contribuie la cresterea calitatii vietii persoanei. Programul Operational Regional finanteaza modernizarea serviciilor sociale, care trebuie sa raspunda unei nevoi individuale sau de grup si sa acopere, printr-un suport specializat, solutionarea acesteia”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pana in prezent, pe acest domeniu major de interventie au fost contracte alte trei proiecte prin care sunt reabilitate si dotate 5 camine sociale din judetul Alba, caminul “Asociatiei Dr. Carl Wolff” din municipiul Sibiu precum si Caminul de persoane varstnice din Magherani, judetul Mures.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.