Solicitare de sprijin in asigurarea cofinantarii pentru 20 de proiecte in judetul Salaj

Salaj, proiecte, cofinantare, fonduri europene, credite, garantii

“Aceasta masura a Guvernului vine in sprijinul autoritatilor locale, pentru derularea unor proiecte foarte importante din punct de vedere al dezvoltarii locale. Prin acest sprijin se previne blocarea acestor investitii”, a declarat Alexandru Vegh, prefectul judetului Salaj.

In Salaj, 16 unitati administrativ-teritoriale – municipiul Zalau, orasul Cehu Silvaniei si 14 comune – au semnate contractele de finantare pentru 20 de proiecte europene, in valoare totala de 243.622.000 de lei.

Printre solicitanti se numara nu doar primariile, ci si asociatiile de dezvoltare din judet, precum: Asociatia de Dezvoltare “Simion Barnutiu” Bocsa-Chiesd, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Barcaului”, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara a Bazinului Vaii Agrijului, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Salajului”, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Plopis-Borod, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Somesului”.

Cea mai mare parte a proiectelor pentru care se estimeaza initierea procedurii de solicitare a acordarii de garantii sunt in domeniul infrastructurii rutiere (11), urmate de cele de alimentare cu apa (6) si infrastructura in domeniul sanatatii (6), infrastructura pentru managementul deseurilor (4), infrastructura in domeniul asistentei sociale (3) si infrastructura destinata educatiei si cercetarii dezvoltarii (1).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.