Numarul contractelor atribuite prin mijloace electronice se va dubla in 2010

In M.Of. nr. 154 din data de 10 martie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 167/2010 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica prin mijloace electronice din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.660/2006.


Incepand cu anul 2010, autoritatile contractante au obligatia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe reprezentand 40% din valoarea totala a achizitiilor publice finalizate de acestea in cursul anului respective, spre deosebire de reglementarea anterioara care stabilea un procent de 20%.


Totodata, prin actul normativ modificator s-a abrogat sectiunea din Norme care stabilea tariful de acces platit anual catre SEAP de catre autoritatile contractante inregistrate in sistem.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.