Grup de lucru pentru facilitarea accesarii fondurilor europene in judetul Salaj

Salaj, grup de lucru, fonduri europene, accesare, obiective, finantari

“Atragerea fondurilor europene in Salaj, prin intermediul unor proiecte, este foarte importanta in contextul actualei crize economice, motiv pentru care constituirea unui asemenea grup de lucru nu poate fi decat benefica”, a declarat, cu acest prilej, prefectul Alexandru Vegh.

Obiectivele Grupului de lucru interinstitutional sunt realizarea unei baze de date cu privire la proiectele de finantare depuse, aprobate si implementate pentru perioada 2007-2013, centralizarea fiselor de proiect depuse de institutiile publice sau de administratia publica locala, precum si promovarea oportunitatilor de finantare.

Printre obiective se mai numara acordarea de asistenta in faza de elaborare si implementare a proiectelor, diseminarea de bune practici la nivelul judetului, dar si propuneri de imbunatatire a legislatiei in domeniu.

In cadrul grupului au fost cuprinse majoritatea serviciilor publice deconcentrate si alte institutii din judet implicate in accesarea fondurilor europene.

Conform regulamentului de organizare si functionare, grupul are un presedinte (prefectul judetului Salaj, respectiv Presedintele Consiliului Judetean Salaj, pe principiul copresedintiei, prin rotatie) si un consiliu coordonator (reprezentanti ai Consiliului Judetean, Institutiei Prefectului, Programelor Operationale si PNDR, primarii celor patru orase, reprezentantii Asociatiei Primarilor de Comune din Romania).

In cadrul acestuia vor functiona si colective tehnice pe domeniile agricultura, protectia mediului, Programul Operational Regional, dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea capacitatii administrative, cresterea competitivitatii economice si finantari pe alte domenii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.