1,6 milioane de euro vor fi investite in infrastructura si dotarea spitalelor in perioada 2006-2008.

„Am gasit o serie de fonduri atat din bugetul de stat, cat si din fondurile pe care le atragem singuri, si vorbesc aici de taxa pe viciu care o sa fie in suma de 100 de milioane de euro anul acesta si aprox. 200 milioane de euro la anul, bani pe care ii vom dirija numai pe infrastructura si investitii – aparatura, echipamente, etc. Sper ca pana la 30 aprilie a.c. sa primesc de la colegii mei necesarul centralizat pe tara, urmand ca dupa analizele pe care le vom face pe fiecare spital in parte sa incercam sa alocam fondurile necesare pentru dotari in perioada 2006-2008. O sa va rog sa faceti, in perioada urmatoare, o lista cu necesarul dotarilor prioritare”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o vizita la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Prin Legea privind reforma in sistemul de sanatate medicii vor avea si posibilitatea sa constituie Fondul de dezvoltare al spitalelor.

Acesta constituie o schimbare fundamentala a managementului dintr-un spital. Fondul de dezvoltare se va face din amortizarea obiectelor mijloacelor fixe care exista in dotarea fiecarei sectii. De exemplu, daca intr-o sectie sunt dotari de 1 miliard de lei vechi si se presupune ca aparatura medicala se amortizeaza (se termina ca durata de viata in 5 ani), inseamna ca pe an sectia respectiva are amortizare 200 milioane lei care se vor recupera prin tarifele pe care le da Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Banii astfel obtinuti pot fi stransi lunar sau anual intr-un Fond de dezvoltare care va fi la indemana medicilor care vor decide cum vor fi folositi acesti bani.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top