Coalitia ONG-urilor acuza CJ Bihor de lipsa de transparenta in acordarea finantarilor

coalitie ONG, CJ Bihor, lipsa de transparenta, finantari, STRONG

Acuzand Consiliul Judetean Bihor de lipsa de transparenta in selectarea ONG-urilor care beneficiaza de finantare, Adriana du Plessis, presedintele Coalitiei STRONG, a invitat reprezentantii societatii civile la o intalnire de lucru, cu reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Bihor si ai Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bihor.

“In 2007 am castigat prima lupta cu autoritatile publice judetene, cand pe lista ONG-urilor care pot fi finantate prin legea 350, au fost introduse si cele cu activitate in domeniul social”, a spus Adriana du Plessis.

Potrivit acesteia, din 2007, cand mai multe organizatii sociale au primit pentru prima data finantare de la CJ Bihor, ONG-urile nu au mai primit bani din sectorul public.

“Ne dorim sa ne ia in serios. Speram ca fiind o coalitie vom fi mai greu de ignorat si de refuzat”, a recunoscut du Plessis.

Comunicare mai buna

Coalitia Strong a fost infiintata in 2006 si cuprinde 43 de ONG-uri din domeniul social. Potrivit Monicai Suciu, reprezentanta Fundatiei Ruhama, membru fondator al coalitiei, colaborarea dintre ONG-uri a transformat societatea civila intr-un partener mai coerent si mai puternic de discutie.

“Am fost consultati cand s-a elaborat strategia pentru asistenta sociala a orasului Oradea, pentru perioada 2009 – 2013”, a spus Monica Suciu.

“Un alt mare castig a fost acela al schimbului de experienta”, a adaugat Suciu.

Potrivit lui Florica Chereches, presedintele Comisiei pentru munca, sanatate, familie, protectie sociala si protectie copii din Consiliul Local Oradea, ONG-urile au un cuvant mult mai greu de spus, de cand s-au coalizat.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.