Peste 11 milioane de lei pentru reabilitarea Colegiului “Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe, colegiu, fonduri nerambursabile, POR, proiect

Viceprimarul Sztakics Eva, coordonatorul proiectului declarat castigator, a declarat ca din acesti bani va fi construita o sala de sport multifunctionala, in subsolul careia vor fi amenajate biblioteca si o sala pentru diverse manifestari, iar la parter vor fi o sala si un teren de sport ultramoderne.

Primarul Antal Arpad a mentionat ca valoarea totala a proiectului este de 11,2 milioane de lei, din care 8,6 milioane reprezinta fonduri nerambursabile, iar prin castigarea acestui proiect autoritatile locale au facut o economie importanta la bugetul local, deoarece timp de 12 ani nu vor mai plati chirie proprietarului cladirii.

“Imobilul apartine Bisericii Reformate, iar din 2008 ar fi trebuit sa platim anual 300.000 de lei chirie. Avand in vedere ca am castigat acest proiect si ca vom avea un aport consistent ne-am inteles ca timp de 12 ani nu vom plati chirie. Deci am atras o suma importanta pentru oras si, totodata, vom face economii”, a declarat primarul Antal Arpad.

El a spus ca suma castigata prin acest proiect echivaleaza cu valoarea taxelor si impozitelor platite de cetatenii din Sfantu Gheorghe intr-un an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.