Banii europeni nu au culoare politica

fonduri europene, politica, POR, proiecte, dezvoltare regionala, proiecte

Afirmatiile domnului senator Mirza nu au la baza cunoasterea sistemului de implementare a proiectelor finantate prin Programul Operational Regional, insa pot prejudicia procesul de absorbtie a fondurilor europene prin polemici consumatoare de timp si resurse, care altfel ar putea fi folosite pentru depunerea si implementarea proiectelor.

Suntem convinsi ca toti colegii de partid ai domnului senator Mirza care din 2007 pina in prezent, au primit finatare prin POR pentru proiectele de dezvoltare a comunitatilor pe care le reprezinta, fie ca primari, fie ca presedinti ai consiliilor judetene, nu vor sustine afirmatiile si demersurile domnului senator.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu repartizeaza fondurile europene pe criterii politice ci respectand procedurile si regulamentele aprobate la nivelul Comisiei Europene. Afimatiile domnului Mirza nu reflecta situatia din teritoriu si denota faptul ca nici nu s-a interesat vreodata de modul real in care banii europeni pot contribui la dezvoltarea regiunilor tarii.

Totusi, ar trebui sa stie ca Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, din care fac parte judetele: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui – judete in care PSD este reprezentat consistent la nivelul autoritatilor locale – are alocati cei mai multi bani din bugetul POR, respectiv 681,97 milioane euro pentru perioada 2007-2013.

Totodata, aceasta regiune a primit pana in acest moment finantare pentru mai mult de 100 proiecte, in valoare de aproximativ 350 milioane euro.

In ceea ce priveste contractele de finantare pentru restaurarea manastirilor Dragomirna, Moldovita si Sucevita, staretiile celor 3 manastiri vor organiza licitatiile pentru atribuirea contractelor de lucrari. Astfel, nici Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si nici alta institutie a statului nu au vreun rol in atribuirea contractelor si a banilor care vor sustine lucrarile de restaurare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.