A patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013

program, cooperare, Romania-Bulgaria, proiecte, comitet, instrumente

Presedintia CCM este asigurata anul acesta de delegatia romaneasca, condusa Barna Tanczos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Kiril GERATLIEV, director general in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei din Bulgaria, a asigurat vice-presedintia reuniunii. Din partea Comisiei Europene a fost prezent Kypros Kyprianou, manager de program in cadrul DG Regio.

In cadrul intrunirii s-a luat o serie de decizii privind:

* Termenii de referinta pentru evaluarea intermediara a programului;
* Descrierea sistemului de management si control – versiunea revizuita;
* Ghidurile solicitantului pentru patru proiecte strategice (cu un buget total de 39,5 milioane euro);
* Realocarea fondurilor pentru cel de-al doilea apel de proiecte (fondurile alocate celui de-al doilea apel de proiecte au fost marite de la 101 milioane euro la 188,9 milioane euro, datorita numarului mare de proiecte depuse si bugetului aferent acestora);
* Strategia Anuala de Asistenta Tehnica.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul si de a asigura calitatea si eficacitatea implementarii programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost infiintat si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top