Proiecte de finantare pentru doctoranzi

Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” a lansat doua proiecte de finantare pentru doctoranzi.

Cele doua proiecte vor concura in cadrul Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, program care gestioneaza fonduri structurale si presupun o initiativa de dezvoltare a scolilor doctorale si de finantare a burselor studentilor doctoranzi.

Primul proiect presupune finantarea dezvoltarii scolilor doctorale (infrastructura, personalitate) la nivelul scolilor europene fiind creat in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Tehnica din Cluj.

Prof.dr Carmen Teodosiu, prorector cu cercetarea stiintifica a declarat ca dezavantajul acestui proiect este ca finanteaza doar institutiile, nu si bursele doctorale. Pentru a suplimenta acest dezavantaj, Universitatea Tehnica a propus cel de-al doilea program de finatare, al burselor doctorale.

Tot ea mai sustine ca, in acest an, institutia nu a primit finantare pentru nici o bursa, deoarece bursele doctorale trebuie sustinute la nivel de proiecte. Totodata, se incearca si promovarea Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor.

Prof.dr. Alexandru Salceanu, purtatorul de cuvant al institutiei declara ca domeniul stiintei materialelor este un domeniu foarte important la nivel mondial, fiind un domeniu de cercetare a nanomaterialelor si a nanostructurilor. Se fac investitii de infrastructura edilitara, cat si investitii de cercetare in cadrul facultatii.

Investitiile de infrastructura fac referire la finalizarea unei cladiri de patru etaje care apartine Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor. In acelasi timp, se urmareste si cresterea numarului de studenti atat cantitativ, dar mai ales calitativ, prin atragerea unor tineri foarte bine pregatiti.

Conf.dr. Gheorghe Badarau, secretarul stiintific al facultatii afirma ca vor sa scoata specialisti in aceste materiale si si-au propus ca de la an la an sa specializeze mai multi ingineri deoarece este un domeniu foarte important si solicitat.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.