Schimb de experienta in domeniul prevenirii si combaterii violentei in scoli

POS DRU, FSE, proiect, violenta, scoli, schimb, experienta, seminarii

Totodata, vizita a avut drept scop schimbul de experienta in domeniul prevenirii si managementului cazurilor de violenta in mediul scolar.

Proiectul “Tinerii impotriva violentei” este un proiect strategic, finantat din Fondul Social European, pe o perioada de 36 de luni. Acest proiect contribuie in mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane – POS DRU si se inscrie in domeniul major de interventie 1.1 Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate.

Obiectivul general al proiectului “Tinerii impotriva violentei” vizeaza dezvoltarea unor structuri si mecanisme de informare, formare, monitorizare si comunicare la nivel local, regional si national in domeniul prevenirii si combaterii fenomenelor de violenta in scoala.

Seminariile s-au desfasurat in mai multe locatii ale Consiliului Europei, Centrul European pentru Tineret, Rectoratul Academiei din Strasbourg, Colegiul Solignac din Strasbourg, si sediul unei organizatii locale care lucreaza in sprijinul tinerilor defavorizati. In tot acest timp, reprezentantii echipei de implementare a proiectului au impartasit idei si strategii privind activitatile organizate in vederea prevenirii si combaterii violentei scolare.

S-au purtat discutii despre situatia sociala a tinerilor lipsiti de posibilitati din Strasbourg si modul in care oficialitatile locale se implica in sprijinirea acestora, activitatile organizate pentru tineri de catre Fundatia Europeana de Tineret, noutatile introduse in invatamantul francez privind prevenirea si combaterea violentei, precum si despre crearea unui program prin care scoala este sprijinita de mai multe asociatii care ofera activitati educative pentru tineri, in afara programului scolar, reusind astfel sa conduca la scaderea numarului cazurilor de violenta inregistrate in institutia respectiva de invatamant.

La randul lor, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin managerul echipei de implementare a proiectului “Tinerii impotriva violentei”, Simona Tanase, au prezentat in fata oficialitatilor care au participat la intrunirea de la Consiliul Europei, principalele obiective ale proiectului, precum si activitatile desfasurate pana in prezent si rezultatele care se vor obtine in urma finalizarii acestui proiect.

Dupa incheierea vizitei de lucru de la Strasbourg, echipa de implementare a proiectului s-a reunit pentru a li se prezenta concluziile vizitei de lucru si pentru a discuta in ce masura si in ce fel concluziile vizitei sunt aplicabile in proiectul pe care il desfasoara.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.