Programul Fermierul demareaza la finalul lunii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va relua programul Fermierul, prin care se acorda credite in conditii avantajoase agriculturorilor, pana la sfarsitul lunii mai, suma alocata programului fiind de 730 de milioane de lei, a declarat, Miron Moldovan.

“Speram sa relansam programul Fermierul pana la sfirstul acestei luni. Acest program va beneficia de o alocare financiara de 730 de milioane de lei, pentru o perioada de cinci ani”, a declarat directorul general al Directiei Finante din cadrul MADR, Miron Moldovan.

Acesta a precizat ca dupa publicarea actului normativ privind suplimentarea Fondului pentru creditarea investitiilor, MADR va organiza o licitatie pentru selectarea unei banci care va gestiona fondurile alocate programului.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de MADR, “in vederea stimularii gradului de absorbitie a fondurilor alocate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2007-2013, MADR primeste suma de 730 de milioane de lei, din veniturile din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezorerieri, fara dobanda, pe o perioada de doi ani”.

Programul Fermierul a fost lansat in 2006, cand a intrat in vigoare ordinul emis de MADR privind stimularea investitiilor in agricultura. Actul normativ prevedea alocarea a 700 de milioane de lei, fie pentru ajutorul fermierilor care nu dispuneau de fonduri suficiente pentru derularea unui proiect SAPARD, fie pentru cei care doreau sa realizeze investitii in agricultura.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.