Decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar

POSDRU, evaluare, audit, decontari, beneficiari, Comisia Europeana

Cu aceasta ocazie, a fost prezentat setul de masuri active aplicate de AM POSDRU in ultimele doua luni in vederea cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene si a simplificarii procedurilor de accesare.

Rata scazuta de absorbtie si procedurile greoaie constatate de Comisia Europeana in urma auditului efectuat in ultimul trimestru al anului trecut au deteminat expertii comisiei sa elaboreze un set de recomandari, transmis la inceputul lunii februarie printr-o scrisoare adresata Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.

De altfel, tocmai aceste deficiente au constituit motivul pentru care fostul director al AM POSDRU, Cristina Iova, a fost demisa din functie la inceputul anului 2010.

Comisia de audit a Comisiei Europene va reveni in Romania in luna aprilie a.c., pentru a evalua modul in care masurile aplicate in ultimele doua luni au respectat recomandarile facute.

In acest interval, decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar, urmand a fi deblocate la finalizarea raportului comisiei de audit. Toate recomandarile facute de Comisia Europeana au fost deja respectate si implementate printrun set de masuri active.

Faptul ca decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar nu aduce nici un fel de prejudiciu beneficiarilor proiectelor finantate din fonduri POSDRU.

Platile catre acestia nu au fost si nu sunt suspendate. Ca dovada, in perioada februarie – martie a.c., 118 beneficiari au incasat suma totala de 23.206.693,81 RON, atat prefinantari, cat si rambursari.

De asemenea, conform graficului de plati al autoritatii de management, beneficiarii vor primi in continuare sumele solicitate in cererile de rambursare si in cele de prefinantare.

Sursa: Fseromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.