Primaria Ramnicu Valcea depune cel mai mare proiect de investitii in infrastrucura

Ramnicu Valcea, pol dezvoltare urbana, proiect, finantare, ADR SV Oltenia

“Proiectul va fi depus pe 31 martie la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si speram ca anul viitor sa putem da drumul la investitie. Este o investitie mare de aproximativ 34 de milioane de euro. Din punctul meu de vedere este unul din cele mai importante proiecte ale Ramnicului si sper ca in doi ani sa fie gata, astfel incat sa circulam de la nord la sud fara nici un semafor, direct” a declarat marti primarul interimar al Ramnicului, Romeo Radulescu.

Pasajul “Tudor Vladimirescu” este o dublare a Bulevardului Calea lui Traian. Proiectul presupune crearea a 4 benzi de circulatie – doua pentru Nord, doua pentru Sud si o pasarela pietonala. Acea pasarela pietonala va fi toata invelita in sticla. Accesul pe pasarela se va face pe scari si de o parte si de alta a caii ferate si prin intermediul a doua lifturi.

Aceste lifturi sunt special pentru persoanele cu dizabilitati, pentru persoane cu bagaje voluminoase, precum si pentru mame cu copii in carucior si pentru toti cei care nu pot urca pe scari.

“Importanta acestui pasaj este, pastrand proportiile, evident, este intocmai ca pasajul Basarab din Bucuresti. Vor fi realizate si bretele de legatura cu zona Nord – prin intermediul strazii Nicolae Titulescu – si cu zona Ostroveni – prin prelungirea Bulevardului Tineretului. De asemenea, la Kaufland, in urma cu cinci ani a fost aprobat un PUZ prin care firma se obliga sa faca un sens giratoriu la capatul Podului Libertatii. Vom incepe si demersurile pentru realizarea acestui obiectiv. Acolo, practic, trebuie sa achizitionam doua terenuri pentru largirea strazii, ca sa fie un sens giratoriu mare, cum este cel de la Casa Tineretului din Ostroveni”, a precizat primarul interimar.

Finantarea acestui pasaj se va asigura din fonduri europene, prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbana, Ramnicu Valcea, fiind declarat “pol de dezvoltare urbana”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.