Sprijin guvernamental pentru agricultori

sprijin guvernamental, agricultori, masuri, fonduri, scheme de plata

Executivul a alocat, prin acest act normativ, suma de 1,4 miliarde lei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din veniturile obtinute din privatizare, inregistrate in contul general al Trezoreriei Statului, fara dobanda, cu termen de rambursare pana la finele anului 2010.

“Fondurile sunt destinate asigurarii surselor necesare efectuarii cheltuielilor aferente Schemele de plata directe pe suprafata finantate din Fondului European pentru Garantare in Agricultura, pentru anul agricol 2009”, a precizat Ioana Muntean.

Schemele de plata implicate in derularea Fondului European pentru Garantare in Agricultura pentru care se asigura decontarea cheltuielilor sunt:

– Schema de plata directa unica pe suprafata (cuantum de 71 de euro/ha);
– Schema de plata pentru culturi energetice (cuantum de 45 de euro/ha);
– Schema de plata separata pentru zahar (cuantum de 165 de euro/ha).

“Anul trecut s-a dat, in noiembrie, un avans 70% din prefinantarea pentru platile la hectar, iar acum vin restul de 30%”, a declarat purtatorul de cuvant.

Decontarea platilor reprezentand cheltuielile aferente schemelor de plati directe se efectueaza de catre Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, prin virament, in contul beneficiarului. in termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.