Autoritatile din Botosani cer 32,7 milioane de euro pentru reabilitarea societatii de termoficare

Botosani, investitii, fonduri europene, proiecte, termoficare, finantare

Proiectul, al carui valoare este de 32,7 milioane de euro, va fi depus in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) de mediu.

“Consiliul Local a aprobat Studiul de fezabilitate, act care constituie un nou pas important in procesul de obtinere a finantarii europene”, a declarat Diaconu.

Municipiul Botosani a fost selectat, alaturi de alte cinci municipii din tara – Focsani, Resita, Oradea si Ramnicu Valcea – in vederea finantarii investitiilor in modernizarea sistemelor de termoficare in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice.

In baza acestui program, Consiliul Local ar urma sa primeasca o finantare nerambursabila de 32,7 milioane de euro care vor fi utilizati, in principal, pentru reabilitarea sursei de producere a energiei electrice si termice in co-generare, prin inlocuirea instalatiilor si echipamentelor existente cu doua motoare termice de 4 MW fiecare si schimbatoare de caldura de cate trei Gcal/h fiecare, dar si cu doua cazane de apa fierbinte de cate 45 Gcal/h pentru producerea energiei termice sub forma de apa fierbinte.

Proiectul mai are in vedere reabilitarea, pana in 2013, a retelei de transport apa fierbinte prin inlocuirea retelei existente pentru reducerea pierderilor de energie termica, precum si a retelei de distributie a energiei termice catre consumatorii finali.

Consultantul desemnat de Ministerul Mediului in acest proiect este Institutul de Studii si Proiectari Energetice Bucuresti, care a elaborat, de altfel, si Master Plan-ul in domeniul termoficarii in municipiul Botosani si a intocmit studiul de fezabilitate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.