Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea satelor mehedintene

Mehedinti, fonduri nerambursabile, sate, FEADR, obiective, finantare

Potrivit sursei citate, suma respectiva, alocata consiliilor locale din Eselnita, Salcia, Prunisor, Balacita, Garla Mare, Jiana, Ponoarele, Devesel si Floresti in baza unor proiecte derulate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), va fi utilizata in cadrul programului “Renovarea si dezvoltarea satelor”.

“Obiectivele principale ale contractelor de finantare, deja semnate, stabilesc pietruirea unor drumuri, executia unor statii de transfer a deseurilor, a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, refacerea asezamintelor culturale si a scolilor rurale”, a precizat Staicut.

In opinia acestuia, implementarea acestor proiecte, finantate in proportie de 80% de Uniunea Europeana si 20% de Guvernul Romaniei, va duce la imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale, la diversificarea activitatilor economice si la punerea in valoare a mostenirii traditionale.

La nivelul intregii tari exista disponibil, pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurilor rurale, un fond european FEADR de 1.546.087.425 de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.