Cetatea Devei va fi reabilitata cu fonduri europene

Cetatea Devei, reabilitare, fonduri europene, proiect, monument istoric

Valoarea totala a proiectului intitulat “Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetatii Deva, monument al naturii si istoric cu valoare turistica ridicata din municipiul Deva” se ridica la 8,98 milioane de euro, autoritatile locale si judetene urmand sa asigure cota de cofinantare din fonduri proprii.

“Proiectul va pune in valoare Cetatea Devei, un monument istoric simbol al municipiului. Prin acest proiect vor fi restaurate si conservate zidurile din incintele doi si trei ale cetatii si vor fi amenajate aleile de acces. De asemenea, monumentul istoric si caile de acces vor fi iluminate pe timp de noapte”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean.

In proiectul de reabilitare al Cetatii Deva mai sunt incluse lucrari in fostele spatii ale cazarmei din secolul al XIII-lea, precum si amenajarea unei parcari pentru turisti. Licitatia de executie a proiectului va fi organizata in luna mai, iar lucrarile de reabilitare sunt programate sa se incheie dupa doi ani si jumatate. Cetatea Deva este atestata documentar din anul 1269.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.