Promovarea cetatilor medievale Suceava, Hotin si Soroca se face cu fonduri europene

fonduri europene, turism

Cofinantarea asigurata de municipalitatea suceveana este de 18.000 de euro. In opinia primarului, Cetatea de Scaun a Sucevei, care este reabilitata in prezent printr-un alt proiect cu finantare europeana, trebuie sa devina principalul obiectiv turistic unde vor fi organizate actiuni permanente.

Pe de alta parte, primarul a anuntat ca autoritatile sucevene au primit avizul de principiu al Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice pentru punerea in valoare a Curtii Domnesti. Proiectul este realizat in colaborare cu firma spaniola Arena Teatro SL, care va asigura gratuit documentatia, specializata in gestionarea patrimoniului istoric, dar si cu arhitectul bucurestean Gheorghe Sion. Valoarea totala a proiectului de reabilitare ar putea depasi 10 milioane de euro.

Curtea Domneasca, situata in zona centrala a municipiului Suceava, va fi pusa in valoare prin realizarea unei constructii din sticla ce va folosi zidurile actuale, urmand ca acest spatiu sa fie santier arheologic cu acces pentru vizitatori.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.