Pod peste Somes, investitie de 5 milioane de euro la Ulmeni

Ulmeni, pod, Somes, grant, finantare, piata libera, investitie

“Podul peste raul Somes spre orasul Ulmeni si alte 7 localitati rurale va elimina un ocol care acum se efectueaza cu masina, cale de aproape 80 de km, insa pentru a putea ajunge in Ulmeni, localnicii sunt nevoiti sa treaca raul cu bacul, lucru aproape imposibil atunci cand ploua si apele ies din matca. Cred ca e singura localitate maramureseana unde se face naveta cu bacul peste rau pentru a putea ajunge la munca sau pentru a merge la cumparaturi in oras”, a spus primarul Lucian Morar.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man a spus ca dupa reparatia drumului judetean Baia Sprie- Barsana (investitie in suma de 22 milioane de euro), constructia podului peste raul Somes, pod care va asigura comunicatia cu orasul Ulmeni, este a doua investitie ca importanta pentru judetul Maramures.

“Avem convingerea ca podul peste raul Somes va contribui la schimbarea vietii a peste 7.000 de persoane care nu vor mai fi nevoite sa faca un ocol simtitor cu masina, fie sa treaca raul cu bacul pentru a putea ajunge acasa. Constructia podului cu doua benzi va dura dupa estimarile noastre doi ani de zile” , a spus Mircea Man.

Orasul Ulmeni are in subordine sapte sate, majoritatea situate de a lungul raului Somes, iar localnicii traiesc din agricultura si bunurile vandute pe piata libera.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.